Foto & Video

Våra ord

Begravningen Artiklar/pressklipp Gästboken Startsidan


Mickes gästbok under 2003

Här finns alla inlägg som har gjorts i gästboken under år 2003.

December  November  Oktober  September  Augusti  Juli  Juni  Maj  April  Mars  Februari  Januari


en liten saga

SAGAN OM MAMMAN OCH ANDEN

 

Det var en gång en lycklig mamma, som levde med sina fem barn.Hon älskade sina barn,det var hennes allt och hon hade vigt sitt liv åt dem.Hennes fyra pojkar var busiga, med glimten i ögat och älskade allt var sport hette.Flickan var mer lugnare.Familjen var ganska bullrig och stökig, det hördes verkligen när de kom under glada skratt eller något syskonbråk.Livet var inte alltid perfekt, men mamman var en positiv människa som försökte vända det negativa till något positivt.och på något sätt löste det många problem.Mamman själv tyckte att hennes barn var de mest speciella och vackraste barn i hela universum.Som många andra mammor var hon väldigt rädd om sina barn, och hennes mardröm var att något skulle hända hennes barn.Tankarna fanns där då och då, som en orolig och beskyddande mamma.

 

En dag hände det som inte fick hända,mardrömmen blev verklig.Mammans äldsta son dog.Livet blev helt kaotiskt.Mamman klarade inte av sina andre barn, hon bara grät och grät.Hennes liv var inget liv längre.Saknaden efter hennes son var så stark, så hon föll så djupt ner i ett stort svart hål.Hennes överlevnadsmekanism som hon haft i många år slogs i bitar, hennes ögon förlorade sin glans, och hennes hjärta gick i tusen bitar.Hon var död i en levande kropp. En människospillra av sitt forna jag.Hon var ingenting längre och livet hade förlorat sitt värde, hennes barnaskara var bruten och vad hon än gjorde, så skulle hon aldrig få sitt barn tillbaka.

 

Dagarna,veckorna och månaderna gick och överallt gick livet vidare för andra människor, men inte för mamman. Hon letade överallt efter sitt barn, hon skrek ut sin sorg och sin smärta och i hennes hjärta kändes det som att halva hjärtat var borta.Hon hade sån smärta i sin kropp av sin sorg att hon ibland inte ville vara med längre.Men hennes överlevnadsplikt mot de andra barnen tvingade henne vidare på sorgens och helvetes väg.Hennes liv delades upp i ett liv före och ett liv efter.Ett liv utan sin son och sin egen glädje, som hon en gång känt.

 

En dag var mamman mycket, mycket sjuk i sin sorg.Hon bestämde sig att åka ut till skogen och bara gå och skrika ut sin smärta i sin ensamhet. Skogen som hon kom till var tät av gran, det luktade kåda från träden och ett tag kunde hon känna en lugn tillfredställelse av den mörka skogen, precis som den sade henne något speciellt, men vad?Ju längre hon kom in i skogen, ju mer trollband den henne.Det kändes som hon gick in i ett annat land, ett sagans land.

 

Plötsligt fick hon se ett starkt ljus, som bländade hennes livlösa och tårfyllda ögon.En omänsklig gestalt tornade upp sig framför henne.En ande som hon bara läst om i de sagor som hon läst för sina barn.Hon trodde hon drömde när anden började prata med henne. Men hon var helt vaken och nu trodde hon på allvar att hon blivit galen av sin sorg.Med mjuk och lugn röst sa anden till henne att eftersom hon var den första mänskliga varelse som kom in i den djupa skogen, så skulle hon få önska sig tre önskningar.Mammans halva levande hjärta tog ett litet skutt av en hoppande glädje.Tänk om hon kunde få sitt barn tillbaka, tänk om livet kunde bli som förrut.Tänk om hennes hjärta fick bli helt igen.Hon lovade sig själv att ta chansen.

 

Med en förvånadsvärd klar röst önskade hon av hela sitt hjärta och hela sin kropp att hon skulle få sin son tillbaka.Tyvärr, sa anden jag är så ledsen men jag kan inte väcka de döda, jag kan inte återföra dem till jordelivet, men jag kan berätta att de har det varmt och skönt och mycket kärlek där de är.Mammans hoppfullhet sjönk tillbaka,men det var ändå en liten tröst att veta att hennes son hade mycket kärlek runt omkring sig.Mammans andra önskan var att hennes andra fyra barn skulle få leva ,och få ett bra liv. Tyvärr kan jag inte heller uppfylla detta eftersom jag inte kan rå på döden, det kan ingen.Mammans mod sjönk och anden såg in i hennes tårfyllda ögon och sa.Kan du inte önska dig en miljon eller ett nytt hus, något som jag kan uppfylla till dig.Mamman tittade anden djupt i ögonen och sa. Jag vill inte ha ett nytt hus och jag vill inte ha en miljon, jag skulle aldrig bli lycklig av att få det, när jag inte har mitt barn hos mig.Men det finns en sak jag faktiskt önskar när du nu inte kan ge mig mitt barn tillbaka, och inte heller kan garantera mina andra barn livet.Ge mig en enda genväg från detta förbannade helvete som jag lever i, ge mig en enda väg att komma bort från min saknad, min sorg och min ångest.Kära lilla mamman sa anden, jag kan tyvärr inte uppfylla denna önskan heller till dig, för det finns ingen genväg, för det som du går igenom. Det enda du kan göra är att så smått lära dig att leva med din sorg och din saknad.Det är svårt, men det är tyvärr din enda möjlighet, och du har inget val.Så försvann anden.

 

Mamman trodde först att hon drömt, men upplevelsen var så tydlig att hon förstod att det hon så hett önskade skulle aldrig upplevas.Hon kunde leta, sörja och sakna sitt barn och älska honom livet ut, men hon visste att i jordelivet skulle hon aldrig få tillbaka sitt barn.Hon visste också att hon var tvungen att lära sig att leva med sin smärta, än hur ont den gjorde, så fanns det ingen genväg.Mammans liv var säkert bestämt så här, någon annan förklaring hittade hon inte.Och en dag när mammans liv var slut på jorden så skulle hon få återse sitt älskade barn i en värld av kärlek.

 

 

Marcus mamma Marie-anne den 27 Juni 2003

 marie-anne, Kristianstad, 2003-06-30 17:51:01

 


Framtidsplaner

Micke, min älskling.

Den här tiden din sista sommar - tänk, nu kan jag inte skriva förra sommaren - var du så uppfylld av framtidsplaner.Du hade just tecknat kontrakt på din nya lägenhet och det var som mycket i ditt liv som började ordna upp sig och ljusna. Och du hade två månader kvar att leva..

 

Älskar dig så

Saknar dig så

Ser dig, hör dig - ständigt

 mamma, 2003-06-30 07:13:37

 


Kramar

Mina tankar är hos dig och din familj, kära Marianne.

Kram till er alla/Lisbeth

            Lisbeth Nyholm, Noraström, 2003-06-29 18:45:51

 


Hälsning

En hälsning från mig till Micke med kärlek.

Kram, kram !

 Marie-Louise, 2003-06-28 20:17:42

 


kramar

sänder dig många kramar och tankar.

det känns så jobbigt, livet går i en berg och dalbana , och jag hinner inte med. tycker livet är hemskt. saknar min marcus som du saknar micke.

förstår inte riktigt ,men ändå vet jag att min marcus aldrig mer kommer hem.

de 8 valparna som är kvar mår bra och börjar öppna ögon.

många styrkekramar till dig

från marcus mamma

 marie-anne, Kristianstad, 2003-06-27 21:48:12

 


Saknar

dig så min älskade pappa..

 

Micke!

Ta hand om "fars gubben" han älskade att sola å bada.

Gärna somna i solen efter lunchen.. Traska omkring i träskor, snickra å dona ute i "snickarboden"..

 

Marianne!

Har fel på min mail så jag kan inte läsa eller skriva just nu.. Jag mår bra, men det är tungt...

Tack för att du/ni stöttar mig nu i min svåra sorg.

Kram Annica

 Annica, Vallentuna, 2003-06-27 11:31:56

 


Så trött

Micke, min älskling.

Jag är så trött, så trött. Tänker på förra sommaren. Kände nästan inga dofter, hade stereoseende, allt var som på en platt bild, vet ingenting nästan. Utom att på själva midsommarafton greps din mördare ( efter att vi samlat ihop 100.000 kronor och vikt ut oss och våra känslor i tv och tidningar, allt för att locka fram den som visste och det lyckades - tiga är verkligen guld-- ) Sen var det en rättegång och sen en till och så en till. I det skulle jobbet skötas och hyran betalas och dårhuset undvikas och sen blev det ettårsdagen och så blev det jul och nu är det sommar igen. Och jag börjar förstå! På riktigt förstå! Och då blir jag så trött.

 

Den som orkar se mig rent teoretisk skulle nog säga att jag kommit in i bearbetningsfasen. Kanske är det så. Att nu kan jag inte vänta dig hem längre, nu måste jag på riktigt släppa drömmen och vara kvar i den här ohyggliga verkligheten - utan dig.

Då blir jag så trött, då vill jag bara krypa ner under täcket och bläddra med Tv dosan och glömma, glömma..

 mamma, 2003-06-27 10:58:51

 


Semester

Micke, idag börjar min semester.

Skönt att vara ledig? Vet inte.

Just nu känns det bara tomt, jag undrar hur jag ska fylla mina dagar nu när jag inte har jobbet att fly till.

 

Saknar dig så!!!

 Lillasyster, 2003-06-27 09:53:18

 


Framtidstro

Det finns ingen sorg som är lättare eller tyngre att bära. Att förlora en anhörig genom mord, kan ingen föreställa sig, om man inte varit med om det. Jag anser att det är en mänsklig rättighet att få sörja, och vår sorg måste ut, på det ena eller andra sättet.Vi skriver av kärlek till våra barn, vi skriver inte hatbrev till mördarna, då kan vi kanske bli stämda för ärekränkning. Vår framtidstro är att ingen skall uppleva vad våra barn upplevde, ej heller att någon skall behöva gå igenom det vi gör.

 Dagmar, sthlm, 2003-06-25 17:30:25

 


Saknar dig så !

Älskade Micke.

Saknar dig så förtvivlat. Kanhända trodde jag att saknaden kulle bli mer uthärdlig med tiden. Men så är det inte. Saknaden räknar inte månader och år. Tiden har mist sin betydelse. Den är och är inte. Jag är och är inte. Men saknaden den är, påtaglig, mätbar, i allt omfattande.Åh, min älskling - så jag saknar !

 mamma, 2003-06-25 10:31:06

 


Sorgen

När sorgen slår dig krymper världen för dig,

och du ser inte det som finns utanför sorgen.

Du faller i en djup brunn som är sorgens.

Den är stensatt med allting du ville undvika

men sjönk genom, i sorgens djupa brunn.

Luften gick ur dig då, och att gå blev att släpa

sig fram. Du kommer ingen vart nu.

Du vill först inte ha någon att tala med.

Bara med sorgen kan du tala och nöjer dig,

fast du inte får svar. Det är inte att leva.

Det är inte att dö. Det är att sörja utan reson,

och sorgen är utan reson, den gör dig galen,

du torteras med nålar och hugg och slag

tills sorgen förlamar dig. Din värld har krympt

men du märker inte att du blivit mindre.

Du ser inte att din sorg är högre än ett berg, och du märker inte

att du är mindre än en mus. Du ser inte att livet

är en sorglig fars, du märker bara sorgen,

och att lyssna till en ny röst, plötsligt,

som trasten i bokskogen förmår du inte när sorgen

klämmer tummarna i ditt hull och vrålar: Se Mig!

 

Carl Magnus von Seth (Ur drivkrafter)

 L, 2003-06-25 10:07:31

 


MARIANNE

En stor bukett sommar blomster

och en varm kram skickar jag dig.

Det känns lite ljusare just nu,

men vet att det lätt kan ändra på

sig. Tack för att just du finns.

 LILIAN, 2003-06-23 20:58:25

 


Pion i kärleksglöd

Micke, min älskling.

Min största pion, den glödande mörkröda, skulle du fått idag. Men i stället är den hos en av dina systrar.

Du vet vem och varför. Kärleken är starkare än döden !

 mamma, 2003-06-22 12:05:57

 


Midsommar

Midsommarhälsningar till er alla från Lisbeth med familj.

Kramar om er alla.

 Lisbeth nyholm, Noraström, 2003-06-21 15:23:45

 


Snart över

Nu är midsommarafton snart över.

Kanske var du med oss? Det kändes så ibland.

 2003-06-20 20:21:02

 


Micke

I morse dog min pappa, han är på väg upp till dig nu.. Hoppas att du ta emot honom med öppna armar..

Kram Annica

 Annica, Vallentuna, 2003-06-20 13:33:04

 


Inte på Kyrkängen i år

Ja, för två år sedan var vi fortfarande en hel familj. Jag har kortet frammme idag, det där du äter upp Anna Marias sockerkakssmet. Du är så fin och så glad - och det blev din sista midsommar..

Jag kommer ihåg att jag hade stått i kö i över en timmer för att köpa ballonger till de små, vi kom hem till er alldeles slut och uppspelta.

I år blir det inget ballongköp där på kyrkängen, ängen som gränsar till kyrkogården, till din grav..

 

Helena och jag var där för en stund sedan. Nu har din plats midsommarblommor men du själv, du ska vara med oss! Och kan du inte det så hoppas jag att du har det ljust och skönt, dansande med krans om håret omgiven av damer, polare och kids. I kärlek, i glädje.

 

Älskar dig så !

Slutar aldrig att vänta dig hem !

 mamma, 2003-06-20 11:36:54

 


För två år

sedan kom du tillsammans med en kompis hem till midsommarfirandet hos mig. Vi grillade och sedan spelade vi spel ute. Jag bakade sockerkaka och du smakade smeten som så många gånger tidigare. (En gång när du var yngre fick du mig att göra en extra sats sockerkakssmet som du åt upp.)Sedan åkte du och kompisen vidare till en fest med vänner. Midsommarafton var ljus och ni var glada och uppspelta.

 

Idag samlas vi som kan, vill och orkar. Vi kommer att grilla något gott. Jag vet att du är med oss.

Kram från din storasyster

 Anna-Maria Valladolid, 2003-06-20 11:19:09

 


Midsommarafton

För två år sedan samlades vi alla hemma hos Anna-Maria, åt gott, skrattade och hade det bra.

 

Förra året samlades vi åter hemma hos Anna-Maria, för att försöka på något sätt klara midsommar utan dig. Då får vi beskedet att din mördare gripits och blivit häktad. Så var den midsommaraftonen. Hela eftermiddagen och kvällen bevakade vi nyheterna, texttv och internet i väntan på få mer information. Vilken fasa det var.

 

I år, ja hur ska denna midsommarafton bli? Samlas allihopa det gör vi inte, ingen har orkat ordna någonting.

Själv flyr jag den här dagen genom att åka och jobba, jag tog på mig ett extra pass. Känner mig lite som en svikare mot resten av familjen.

 

Innan jag åker till jobbet ska jag förbi och lämna blommor som jag plockat åt dig Micke. Hade jag kunnat skulle jag bundit en krans åt dig men du kanske redan har en där du är...

 Lillasyster Helena, 2003-06-20 09:28:40

 


Hejsan

Önskar er alla en "Trevlig midsommar"

KRAM*KRAM*KRAM Annica

 Annica, vallentuna, 2003-06-19 16:48:44

 


En hälsning

och många tankar till er i midsommartider

 

Styrkekramar

 

 

 

www.geocities.com/stenhenrik2000

 Lotta, Önnestad, 2003-06-19 16:38:24

 


Tittar in så här

dagen innan midsommarafton.

 

Ännu en jobbig helg utan våra barn.

 

Många tankar till er.

 

Tuija

 Tuija, 2003-06-19 14:39:39

 


"Glad Mids¤mmar!"

Vill önska Er en trevlig midsommar.I Norge är det inget midsommar firande,men sill blir det iaf.Kram

 Skruttis, Oslo, 2003-06-19 11:25:46

 


Snart midsommar

Älskade Micke.

Snart, snart är det midsommar. Tänk hur många härliga minnen vi har från de som varit. Och hur många som kommer - utan dig.. Ser på fotot från den sista då vi var tillsammans. Kan inte längre säga förra året utan förrförra och ändå är det som igår, som nu, som imorgon.

Saknar dig så..

 mamma, 2003-06-18 09:10:25

 


Tänker på dig!

Tänker på dig ikväll!

Underbar sommarkväll.

Lev, andas och njut!

Det vill Micke!

SÅ många varma kramar!

Mari-Ann

 Småland, 2003-06-17 22:06:51

 


Tankar

Marianne.

Min kära medsyster.

Tänker på dig/Kram Lisbeth

http://hem.passagen.se/joakimsminne/index.htm

 Lisbeth Nyholm, Noraström, 2003-06-16 19:29:23

 


:0)

Varma,ljusblå tankar till Er!

 2003-06-16 12:18:37

 


Micke..

Vi har det svårt nu, din mamma och jag, och många andra föräldrar.

Så svårt är detta att uthärda i.

 

Ser att din mamma har tittat på film och foton.. Jag kan inte det ännu. Gjorde som din mamma i början, tittade på allt.

 

Har videofilmer med Matias, bla hans konfirmation, men vet du Micke det gör så ont att se.

 

Hoppas att du och Matias har funnit vrann och att ni har det bara bra i er värld!

 

Tuija, Matias mamma

 Tuija, 2003-06-16 11:25:24

 


Sommarhälsningar

Igår var jag och min syster till niporna vid Ångermanälven och plockade massor av liljekonvaljer. Jag skickar dig en bukett i tanken!

Anita

 Anita, 2003-06-16 05:16:45

 


I tårar

Micke, min älskling.

I dag tar tårarna visst aldrig slut och inte dagen heller.

Det är så tungt

Jag längtar så efter dig

 mamma, 2003-06-15 20:29:30

 


Till minne

Micke, min älskling. Det var så länge sedan nu som jag tittade på foton eller film med dig. De som står framme smeker jag med hand och blick varje dag men alla de andra.. nej, det var länge sedan. Det gör bara för ont. I början tittade jag och tittade men nu, nu när jag börjar förstå så går det bara inte. Ändå ikväll, efter flera dagar i den djupaste förtvivlan såg jag filmen här i gästboken - till minne. Den som lillebror gjorde. Åh, Gud när jag hör musiken, när jag ser kistan, när jag ser lillebror vid din grav. när jag ser dig och ditt underbara leende, när jag ser dig dra Mikael in i din famn ..

Micke, det går nästan inte att uthärda. Jag vet att jag måste. Men min älskling ,det är så svårt.

 mamma, 2003-06-14 21:31:16

 


Bridge Over Troubled Waters

When you're weary, feeling small

When tears are in your eyes, I will dry them all.

I'm on your side, Oh, when times get rough

And friends just can't be found.

 

Like a bridge over troubled waters

I will lay me down.

Like a bridge over troubled waters

I will lay me down.

 

When you're down and out, when you're on the street

When evening falls so hard, I will comfort you.

I'll take your part, Oh when darkness comes

And pain is all around

 

Like a bridge over troubled waters

I will lay me down.

Like a bridge over troubled waters

I will lay me down.

 

Sail on children, sail on by

Your time has come to shine, all their dreams are on their way

See how they shine, Oh when you need a friend

I'm sailing right behind

 

Like a bridge over troubled waters

I will ease your mind

Like a bridge over troubled waters,

I will ease your mind.

I'll ease your mind.

 MR, l, 2003-06-14 08:26:43

 


Skolavslutning

Micke, min älskling.

Har just kommit hem från Mikaels skolavslutning.

Samma skola, samma gårdsplan där du och dina syskon stått.

Aldrig får jag se dina barn där och aldrig dig heller..

Du fattas i allt, allt !

 mamma, 2003-06-13 09:37:22

 


Hej!

Jag har läst om er Micke, och deltar i er sorg. Jag har också mist min lillebror, och kämpar varje dag med tankar och känslor för att orka gå vidare. Det är en fin sida ni gjort till Mickes minne. Hoppas ni får en fin sommar. Livet vi lever nu är trots allt en gåva vi har till låns, och vi har någonstanns en skyldighet att göra något bra av det. Vi skulle göra våra kära en otjänst genom att inte ta vara på livet som ju faktiskt har mycket fint att erbjuda.

Varm kram.

 Nina, Upplands Väsby, 2003-06-12 23:38:35

 


I tomhet

Micke, min älskling.

Varje morgon vaknar jag i tomhet. Hör din röst inom mig, ser dig, hör ibland ditt skratt och ser ibland dina tårar - och då slits hjärtat sönder en bit till.. Jag har nästan glömt hur det kunde vara att vakna med ett leeende, med en förväntan över vad den nya dagen skall ge. Tomheten lägger sig som en iskapsel inom mig. Jag stelnar, fryser - längtar!

 mamma, 2003-06-12 06:47:54

 


Micke

Du är i mina tankar Marianne.

Kramar/Lisbeth

 LN, Noraström, 2003-06-11 19:56:21

 


Du är min...

Du är min bror.

Jag är din syster.

 

Alltid, alltid!!

 Lillasyster, 2003-06-11 19:52:03

 


hej

((kramar om))

 

Det är svårt nu.. Mycket svårt. Gråter med dig över våra fina barn....

 

Tuija, Matias mamma

 

www.eklunds.just.nu

 Tuija, 2003-06-11 13:02:57

 


Älskar dig

Älskar dig

Saknar dig

Väntar dig

 mamma, 2003-06-11 12:49:44

 


In Heaven

Would you know my name if I saw you in Heaven?

Would you feel the same if I saw you in Heaven?

I must be strong and carry on,

Cause I know I don't belong here in Heaven

 

Would you hold my hand if I saw you in Heaven?

Would you help me stand if I saw you in Heaven?

I'll find my way, through night and day,

Cause I know I just can't stay here in Heaven

 

Time can bring you down, time can bend your knees.

Time can break your heart, have you begging .... please

Beyond the door, there's peace I'm sure.

And I know there'll be no more tears in Heaven

 

Would you know my name if I saw you in Heaven?

Would you feel the same if I saw you in Heaven?

I must be strong and carry on,

Cause I know I don't belong here in Heaven

 L, 2003-06-11 10:19:06

 


Tänker på dig!!

Tänker på dig Micke.

 Maja, 2003-06-10 11:13:08

 


en kram

vill bara sända dig en kram

så du vet att jag tänker på dig.

kram från Marie-anne

 marie-anne, Kristianstad, 2003-06-10 10:37:11

 


Och helgen är över--

Micke, min älskling.

Så är den här helgen över. Nu börjar nedräkningen till midsommar och sedan till semestertid. Vill inte, vill inte. Vill bara att du ska vara här, vara med oss i allt som händer. Vill att du ska kunna känna solen, se grönskan.Leva !

Kanske har du det bättre nu än någonsin förr, kanske inte. Vet inte.Vet bara att jag saknar dig något så fruktansvärt, något så obeskrivligt..

 mamma, 2003-06-10 06:46:21

 


I denna ljuva sommar tid ..

I denna ljuva sommartid

gå ut min själ, och gläd dig vid

den store Gudens gåvor.

Se, hur i prydning jorden står,

se hur för dig och mig hon får

så underbara håvor.

 

Av rika löv är grenen full,

och jorden täckt sin svarta mull

med sköna, gröna kläder.

De fagra blommors myckenhet

med större prakt och härlighet

än Salomos dig gläder.

 

Nu växer för skördens tid,

och ung och gammal gläds därvid

och bör Guds godhet prisa,

som vill i överflödigt mått

oss människor så mycket gott

var dag och stund bevisa.

 

När jag hör trastens glada sång,

när lärkan jublar dagen lång

högt ovan fält och backar,

då kan jag icke tiga still.

Min Gud, så länge jag är till

för livet jag dig tackar.

 

Ack, är det redan här så skönt

på denna jord så härligt grönt,

hur skall det då ej bliva

i himmelen, där Gud berett

vad ingen här i världen sett

och ord ej kan beskrivas.

 

Ack, att jag redan stode där

inför din tron, o Herre kär,

och bure mina palmer.

Jag ville då på änglars vis

instämma i ditt lov och pris

med tusen sköna psalmer.

 

Liksom ett träd i sol och regn

så låt min själ i Andens hägn

få växa alla dagar

den sommar som av nåd jag får.

Gud, låt mig bära frukt i år,

den frukt som dig behagar.

 

Behåll mig till ditt paradis,

och låt mig på de trognas vis

i dina gårdar grönska.

Låt mig få tjäna dig allen,

i trohet sann, i kärlek ren,

så vill jag mer ej önska.

 Sv ps 200, 2003-06-08 21:56:29

 


Hänryckningen tid..

Micke, min älskling

Mycket kan man kanske säga om Pingsten - men hänryckningens tid är det inte. Absolut inte !

Ljuset här utanför och mörkret inom mig går inte ihop, inte alls. Jag är så fullständigt i otakt med «normalbefolkningen «.. sommar, semester, grilla, bada, njuta.. nej, jag vill inget längre.

Kan inte hösten komma snart ?

 mamma, 2003-06-08 10:56:00

 


Marianne

Soliga sommar kramar till dig.

Jag vill också bara gå i ide

nu och invänta hösten, saknaden

efter Anders får mig att gå

sönder inombords.

 LILIAN, 2003-06-07 22:03:11

 


Så tomt utan dig

Micke, min älskling.

I dag var vi på lilla Catrins teaterföreställning - din guddotter, din prinsessa - Hon och de andra små var så duktiga, solen sken och vi höll till på hennes dagis som ligger vid din och dina syskons gamla skola. På vägen dit genade jag över fotbollsplanen där du spelat så många gånger. Kunde inte låta bli att titta uppför backen - fast jag inte ville .Där skymtar det första huset av det område som du bodde i dina sista dagar..

Alla utom lillasyster var med. Hon jobbade och kom över senare på kvällen. Och i allt fattades du, i allt i allt. Det är så min älskling att din tystnad för mig överröstar alla andras röster. Desto fler vi är som samlas desto högre hör jag din röst. Och jag saknar dig så obeskrivligt mycket. Jag vaknar med min saknad och somnar med min saknad och ,min älskling, är så väldigt ledsen..

 mamma, 2003-06-06 19:21:33

 


Hej!!

Pratade med min pappa idag i telefonen, längtar så efter honom. Han har cancer ingen vet hur länge han lever, en dag, en vecka, en månad, år?!??

Vill vara i han närhet så ofta jag kan.. Vet inte riktigt varför jag skriver det här hos dig Micke, vi kännde ju inte varandra så jätte mycket men men..

Fy bara gråter.. tårarna rinner ner för kinderna.. slutar nu.. Må så gott Kramar Annica

 Annica, Vallentuna, 2003-06-05 22:25:53

 


Kärleksband

Micke, min älskling. Det här skrev jag till dig för några månader sedan och idag har jag ett sånt stort behov att göra det igen. Jag behöver känna vårt kärleksband ,att något finns, någonstans..

 

Starkare än döden

är kärleken , du vet

följer dig där borta

i din evighet

 

Över tysta vatten

till ett okänt land

efter dig jag sänder

kärleksevigt band

 

Till din nya hemvist

sträcker bandet sig

ger dig av min värme

skyddar, värnar dig

 

Ser dig gör jag inte

känner dig ändå

kärleksbandet håller

att varandra nå

 

Som en länk emellan

våra världar ju

kärleken sig lägger

i det tillsammans nu

 mamma, 2003-06-03 09:01:26

 


Fly to angels

Pictures of you

they're still on my mind

You had this smile

that could light up the whole world

Now when it rains it seems

the sun never shines

 

Though it hurts me way deep inside

when I turn and look and find

that your not there

I try to convince myself

but the pain,

the pain is still not gone

 

And I drive

down this lonely, lonely road

I got this feelin'

I can't let you go

 

But I know

you've got to fly,

fly to the angels

Heaven awaits your heart

and flowers bloom in your name

You've got to fly to the angels

and all the stars in the night

they shine in your name...

 Lotta, 2003-06-03 01:04:46

 


Micke

Vad gör ni?

 

Hur mår ni?

 

Har ni, du och Matias hittat varann.. som din mamma och jag?

 

Har ni det bra? Visst hjälper ni oss, visst finns ni

så nära

 

men vi kan inte se er....

 

Sorgens landskap är grym.. Men vi kämpar,

tillsammans din mamma o jag..

 

Och många andra mammor..

 

för vi är så många, tyvärr.

 

Ta hand om varann!!! Se oss, hjälp oss

att mäkts,

orka,

ni finns i landet

långt borta,

vi är kvar och

 

saknar er för evigt!

 

Tuija, Matias mamma

 Tuija, Söderköping, 2003-06-03 00:44:08

 


Tankar!

Vill höra av mig

så att du vet att jag tänker på er alla!

Önskar dig och de dina en sommar

som ni kan vila i och finna någon slags inre frid

emellanåt!

Kramar MÅÅÅÅÅNGA!

Mari-Ann

 Småland, 2003-06-02 21:52:40

 


Älskade Micke

Nu har jag planterat i dina krukor. De som du hade på din trapp. Jag satte doftande timjam och cironmellis att locka till sig fjärilar och humlor i en sommar utan dig.. Älskade, älskade Micke, en sommar till utan dig. Nej, jag orkar inte tänka så. Det får räcka med att mäkta den här kvällen är utan dig och kanske morgondagen likaså..

 

Älskar dig evigt, alltid i allt

 mamma, 2003-06-02 21:22:19

 


Micke Valladolid

Tack för att ni gör så fina minnen av er son och bror ,som vi andra kan ta del av. Jag miste en son 1991 .han var 17år gammal. i juli i år skulle han varit 30år.år efter år ,dag efter dag, tänker jag på honom, men jag är glad att dela med andra som förstår, att livet är ingen självklarhet. Jag kommer att läsa om micke igen. en sån fin kille. Jag tänker på er och delar er sorg, även om min son dog av diabetes. tror jag att en sorg är en sorg, så spelar det ingen roll hur vi mist dom vi älskade. Bara en mamma

 hanne francois, helsingborg, 2003-06-01 20:44:16

 


Ville bara säga...

Jag älskar dig så, du är saknad!!!

 Din lillasyster., 2003-06-01 18:53:19

 


Kramar

Mina varmaste kramar till er alla i familjen.

Livet är inte rättvist Marianne.

Det har vi fått lära oss.

Vi får lära oss att ta en dag i taget. Vi måste ta

hand om oss själva, vara snälla mot oss själva, om vi

ska orka bära denna tunga börda i många år till.

Kram till dig Marianne.

Mvh Lisbeth

 Lisbeth Nyholm, Noraström, 2003-06-01 10:03:49

 


1 år 9 månader

Micke, min älskling.

I dag ofattbara 1 år och 9 månader sedan .. Kan inte ta till mig det, att det var så länge sedan, den sista kramen, det sista skrattet. Kanske är det ett skydd som Gud ger - att inte riktigt förstå. För någonstans inom mig väntar jag dig ännu. Saknar dig så obeskrivligt. Älskar dig in i din evighet. Med kärlek som är starkare än döden.

 mamma, 2003-06-01 07:15:13