Foto & Video

Våra ord

Begravningen Artiklar/pressklipp Gästboken Startsidan


 

 

 

 

 
 


25-åring erkänner knivöverfall på krog

29-årige Mikael Valladolid knivmördades på restaurang Tonic Bar på Södermalm i Stockholm, natten till den 1 september förra året. En man kom rusande, högg honom i magen - och försvann. Nu har den 25-åriga mannen erkänt mordet men påstår att han inte hade för avsikt att döda.

25-åringen kände inte Mikael. Han berättar att han tillsammans med kompisar spelade biljard på Tonic Bar. När det blev varmt drog han av sig tröjan och blottade för första gången kniven för sina kompisar, skriver Aftonbladets nätupplaga.

  De ber honom då att lägga undan kniven, vilket han inte gör. Klockan har nu passerat ett på natten. Det är nu 25-åringen lägger märke till Mikael för första gången eftersom han står och tjafsar med en kompis till 25-åringen.

  "Eee, jag går fram och slår honom i magen och sen ser jag att jag har kniven i handen efter att jag slagit honom i magen", säger han enligt förhörsprotokollet.

  Mikael Valladolid körs till sjukhuset där han opereras, men han avlider lite senare av skadorna.

  Efterlyst tog upp fallet i höstas och vädjade om allmänhetens hjälp. Mikael Valladolids familj gick även ut med en belöning på 100 000 kronor till den som kunde ge sådana tips att gärningsmannen kunde gripas.

  Enligt åklagare Bengt Åsbäck ska den häktade 25-åringen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. I augusti kommer huvudförhandlingarna att hållas.

 

Efterlyst 2002-07-24