Foto & Video

Våra ord

Begravningen Artiklar/pressklipp Gästboken Startsidan


 

 

 

 

 
 


24-åring häktad för knivmord på Stockholmskrog

 På midsommaraftonen häktades en 24-årig man i Stockholms jourdomstol på sannolika skäl misstänkt för mord. Han erkände oväntat under häktningsförhandlingen att det var han som med en kniv stack ner en annan man på en krog i Stockholm i september förra året. Men enligt den misstänkte var det inte meningen att döda.

Den mördade mannen var 29 år gammal. På lördagsnatten i månadsskiftet mot september 2001 hittades han svårt knivhuggen utanför toaletterna på restaurangen Tonic bar på Södermalm i Stockholm. Mannen fördes till sjukhus och avled under den kommande dagen. Till en början hade polisen mycket svårt att hitta vittnen. Gärningsmannen hade försvunnit snabbt från platsen och det fanns ingen som kunde lämna ett bra signalement på honom.

  Genombrottet i utredningen kom i början av den gångna veckan då flera personer kallades till förhör. Bland dem fanns den nu häktade 24-åringen och några bekanta till honom, som i förhören pekade ut 24-åringen som den som hållit i kniven.

Erkännande överraskade
  Den misstänkte greps och anhölls i tisdags. På midsommaraftonen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. I förhören med polisen nekade han till alla anklagelser, men under häktningsförhandlingen på midsommaraftonen erkände han plötsligt att det var han som högg ner 29-åringen. Enligt 24-åringen var det inte meningen att döda och han vill i stället erkänna sig skyldig till grov misshandel och vållande till annans död. Men åklagaren, som överraskades av erkännandet, står än så länge fast vid sin ursprungliga brottsrubricering.

- Det finns sådant som tyder på ett uppsåtligt dödande. Offret blev hugget två gånger i buken. Det var kraftiga hugg, säger kammaråklagare Bengt Åsbäck till TT.

Knivsamling i lägenheten

  Den misstänkte gärningsmannen och offret kände såvitt man vet inte varandra och åklagaren tror att det var en konflikt som uppstod i stunden utan någon annan historia mellan de två. Men vad som utlöste händelsen är fortfarande okänt. Vilket mordvapnet var är inte heller känt ännu. Vid en husrannsakan hemma hos 24-åringen i Stockholm hittades ett antal knivar. Samtliga har skickats till analys för att se om någon av dem användes vid mordet.

- Han hade en knivsamling, kan man säga. Ett tiotal exklusiva knivar, från stiletter till dolkar, säger Bengt Åsbäck.

TT

 

SVD, DN, TT. Expressen 2002-06-21