Foto & Video

Våra ord

Begravningen Artiklar/pressklipp Gästboken Startsidan


 

 

 

 

 
 


Belöning hjälp i jakten på mördare
 


Mariannes son Micke Valladolid mördades förra året. Familjen har utfäst en belöning på 100 000 kronor för tips som kan leda till att mördaren fälls

Foto: URBAN BRÅDHE

 

I höstas knivhöggs 29-årige Micke Valladolid till döds på en krog på Söder. Hans familj utfärdade kort därefter en belöning för tips som leder till att mördaren grips.
 
  Det var den 31 augusti som Micke besökte baren Tonic. Flera personer uppger att de sett honom prata med två män i baren. Han sågs senare i samspråk med samma män utanför toaletterna, där han också attackerades med kniv.

  Dådet utfördes troligen av en tredje man.

  Micke Valladolid fördes svårt skadad till Södersjukhuset. Där hann han ringa sin bror innan han senare dog av skadorna.

  Bara ett par veckor efter mordet började Mickes familj fundera på att utfästa en belöning. Man bestämde sig senare för att ge en belöning på 100 000 kronor till den som kommer med tips som leder till att mördaren fälls.

  - Visst är det mycket pengar, allt vi kunde skrapa ihop. Men vi kände att vi måste göra något. Micke sa på sjukhuset att han skulle greja det här själv. Det gjorde han inte, och då gör vi det för honom. För oss i familjen är det oerhört viktigt att mördaren grips, säger Mickes mamma Marianne.


Ingen egentlig befrielse

  För henne skulle dock ett gripande av Mickes mördare inte ge någon egentlig befrielse.

  - Sorgen och saknaden finns ändå kvar. Att hitta mördaren är en annan sak, men det känns viktigt. Det är hemskt att han går fri.

  Vetskapen om att den person som kanske kan kvittera ut belöningen faktiskt vet vem mördaren är men håller tyst är dock tung att bära.

  - Det gör mig tokig att tänka på. Men bättre att sanningen kommer fram än inget veta, säger Marianne.

  Den 24 maj skulle Micke ha fyllt 30 år.

  - Då kommer vi att åka ut till hans grav och släppa i väg 30 hjärtformade vätgasballonger. Det skulle kännas bra att på en av dem kunna skriva att mördaren är gripen. Då kunde vi få börja ägna vår kraft åt sorgen, sorgen efter Micke.
 

Matilda Jansson
Publicerad: 2002-05-14

 

Metro 2002-05-14