Foto & Video

Våra ord

Begravningen Artiklar/pressklipp Gästboken Startsidan


 

 

 

 

 
 


25-åring dömd till tio år för mord på Tonic bar

Stockholm Svea Hovrätt har nu fastställt fängelsedomen mot en 25-årig man som för ett år sedan mördade en 29-åring på Tonic Bar på Hornsgatan. Det innebär att 25-åringen får avtjäna tio års fängelse.

 

Extra högt skadestånd

  Hovrätten dömer också ut ett extra högt skadeståndet till mordoffrets familj. Föräldrarna och tre syskon får nu 35 000 kronor vardera i ersättning för de psykiska besvär de fått med anledning av 29-åringens död. Det normala skadeståndsbeloppet till anhöriga är 25 000 kronor. Men Stockholms tingsrätt ansåg att detta belopp, som inte ändrats sedan 1993, "numer framstår som lågt". Hovrättens majoritet delade den uppfattningen, medan två av juristerna ville utdöma det lägre beloppet.

 

Ingen teknisk bevisning

  Polisen var länge pessimistisk om möjligheten att lösa mordet. Det fanns ingen teknisk bevisning. Mordet begicks sent på kvällen i källaren på en krog, och de få personer som var närvarande var ordentligt berusade, enligt polisen.

 

Belöning ledde till gripande

  Efter ett halvår utlyste offrets familj en belöning på 100 000 kronor till den som kunde hjälpa till att finna den skyldige. Kort därefter fick polisen namnet på gärningsmannen. 25 åringen har nekat till mord, men erkänt grov misshandel och vållande till annans död.

Ewa Tures / TT

 

Stockholm City 2002-10-30