Foto & Video

Våra ord

Begravningen Artiklar/pressklipp Gästboken Startsidan


 

 

 

 

 

 

Lördagsmorgon på Södersjukhuset

 

  Micke,älskade son. 
  För en stund sen, kvart i nio, var det din dödsstund och som nästan alltid när det är lördagsmorgon är jag tillbaka på Södersjukhuset och fasan i väntrummet där. 

  Tillbaka till alla timmar av hopp och förtvivlan. Vi kunde inte se dig eller hålla om dig för du var precis förd till operation när vi kom. En dörr, bara en dörr, skiljde dig från oss och den dörren glömmer jag aldrig, aldrig! 

  Läget var kritiskt men stabilt, din lever var sönderstucken men nåt mer kunde man inte se. Tänk när de kom strax före sju och sa att allt hade gått bra! 

  Nu skulle de bara behålla dig någon halvtimme till för att vara säkra på att du inte började blöda och sen skulle du få vara på intensiven över dan. Vi andades ut lite och började planera vem som skulle vara hos dig - och det ville alla. Och nån av oss skämtade lite om hur du skulle reagera med ärr på din vackra mage och hur det skulle kännas att avstå från styrketräningen. 

  Halvtimmen gick och du kom inte, en stund till och du kom inte. Paniken började spridas utan att vi visste (men kanske vi visste ändå.. ) kräkas, gråta, ringa efter prästen, stå fastfrusen vid dörren, den där dörren. Ångest, ångest, söka upp personal som berättade att du börjat blöda, en läkare till var på väg och sen en till. 

 

 

 

 

 

 

 

Dagpersonalen kom, solen steg upp över Södersjukhuset.I vårt ensamma väntrum var det helvetet på jorden. Möbler som slogs mot väggen när lillebror började förstå. Fasa, namnlös fasa.. 

  Och sen, kvart över nio kom de. Två läkare tillsammans och då visste vi... 

  Du hade varit så sönderstucken att du blödde mer än vad hjärtat orkade pumpa in. Så stark var du ( och så mycket ville du leva ? ) att du tog emot nästan tre gånger din kroppsvikt innan du fick ge upp. Mer än två timmar kämpade du med det. Vad tänkte du, vad kände du? Åh, min älskling, tankarna är inte att uthärda. 

  Varför, varför, var läkaren tvungen att berätta att du varit rädd? De orden finns med mig dag som natt. 
  Prästen som vi träffade nästa dag sa att du hade gjort korstecknet över dig själv och sagt: Nu ska jag möta Gud. Jag hoppas att det var det sista, ljuset och kärleken från Gud, du kände. Och också att du under hela din kamp var omsluten av vår gränslösa kärlek till dig. Kärleken är starkare än döden!
 

Mamma

2002-06-08